Danske øer i topform

Handi-travel-info har undersøgt de danske øer for at finde ud af, hvordan tilgængeligheden er dertil.

 

Læsø Færge:


24. september 2020
 

Læsø Færge:

 

Tage ud i det blå det er nemt selvom du er handicappet det er bare af gøre det

Adgang til færge, enten via vogndæk eller passagerbro, hvor der begge steder er gode elevatorer. Ikke så brede, men dybe, så udmærket plads til el-kørestol + 2 hjælpere. Handicaptoilettet er dejlig rummeligt med armstøtter ved wc’et! Gode forhold på resten af skibet, dog kan man ikke benytte soldækket i stol!

 

 

 

Tur til Hjernø


2. september 2020
 

Tur til Hjernø

 Den sidste tur af Steen Leif det var på Hjanø. Han har ikke så meget at sige, men der er gode forhold på færgen hvis man er kørestolsbruger og det tager kun 5 minutter så er man ovre på den lille ø Hjanø. Den er 3,5 km lang. Det er et lille samfund, som er værd at besøge også selvom man sidder i kørestol eller er gangbesvær. P.s. der er ikke toilet på færgen for kørestolsbrugere, men det tager kun 5 minutter, så mon ikke man kan holde sig.

 

 

Tur til Fanø


2. september 2020
 

Tur til Fanø

 Sten Leif var på farten igen denne gang var han på Fanø. Han er kørestolsbruger og har brug for hjælp til stort set alt, men han er god til at komme ud og køre Danmark rundt i sin elstol. Nogle gange skal man hoppe til siden. Her er hans beretning for Fanø.

Bestillingen af billet (handicapbil) var noget nemmere end på Samsø færgen. Det kan sagtens lade sig gøre over nettet. Jeg fik ikke prøvet at køre i land, men det kan lade sig gøre ved kontakt med personalet.

Øen er forbundet med en cykelsti, som forbinder øen hvor man kan komme igennem dejlige naturområder.

Betalingen bliver refunderet to dage efter turen er overstået og sker automatisk.

 

Anbefaling af Samsø


27. august 2020
 

Sten Leif var på Samsø d. 23/8- 20 hans oplevelse kommer her. 

Min tur til Samsø

Jeg havde bestilt billet til færgen over nettet men, fandt ud af, at hvis man er handicappet, skal man huske at ringe til rederiet og informere om, at du er handicappet så de kan beregne hvor meget plads du får brug for (lift), men også så du kan få refunderet billetten.
På færgen er der god plads og en god stor elevator. I siddeområdet er der plads til kørestole og markeret borde hvor det er.

Hvis du ønsker selv at køre i land, så er det også muligt. Der vil være en ansat til at guide hele vejen. Øen er smuk og med en vej der forbinder hele øen. Da jeg yder at give den gas i min kørestol, gik turen fra Nordby til Kolby Kås. Kan varmt anbefales.

 

 

 

 


Billeder