- Camping - HandiCamp Nightrider

HandiCamp Nightrider

HanciCamp

Handi-Travel-Info kan i samarbejde med Feriecenter Slettestrand præsentere en verdensnyhed. Verdens første handicapvenlige campingvogn er nu købt af og placeret på Feriecenter Slettestrand. Denne fantastiske vogn, skaber en helt ny dimension til handicapferier. Nu kan handicappede blive campister. Fordi denne vogn har alt, hvad man skal bruge som handicappet – og mere til.. 

 

Kørestolseventyr rejser
20.000 kroner til velgørenhed

I lørdags ankom 32-årige Preben Steen Nielsen, der er født med muskelsvind, endelig til Skagen efter at have kørt hele 300 km derop fra Vejle i sin el-kørestol. Et eventyr der strakte sig over 10 dage og gav et imponerende overskud på 20.000 kroner, som den modige vejlenser nu donerer til velgørenhed.

Da 32-årige Preben Steen Nielsen, der er født med muskelsvind, for snart tre måneder siden fik den lidt skøre idé, at han ville køre fra Vejle til Skagen i sin el-kørestol, havde han næppe forestillet sig, den store opmærksomhed turen skulle få. Den massive støtte fra de 25 sponsorer, de 3000 fans på facebook, de 5000 læsere på hans blog samt ikke mindst fra gode venner, familie og hjælpere motiverede og hjalp ham til et gennemføre det krævende eventyr. For i Preben´s situation er det en svær prøvelse for helbreddet at tilbageligge 300 km på bare 10 dage, og det var derfor en træt, stolt og tilfreds vejlenser der i lørdags, den 17. august, passerede målstregen på gågaden i Skagen.

”Der var da dage, hvor målet synes svært uoverskueligt, og jeg mest af alt havde lyst til at opgive. Men de mange herlige mennesker jeg både har mødt og inspireret på min vej, hjalp mig til at holde gejsten oppe. Særligt et øjeblik hvor en familie, der havde fulgt med på facebook, besøgte mig nær Frederikshavn med deres 6-årige søn Gustav, der også sidder i kørestol med muskelsvind. De ville vise Gustav, at man ikke skal lade sig begrænse, selvom man sidder i kørestol. Og det er lige præcist sådan, jeg prøver at leve mit liv” fortæller Preben, der elsker at gøre en forskel, og med denne tur også har rejst en klækkelig sum til den velgørende organisation Motorsport for Life.

Motorsport for Life er organisationen, der trækker motorsportens verden ind på landets fire største hospitaler og giver kræftramte og kronisk syge børn en oplevelse for livet. Om samarbejdet og den flotte donation på 20.000 kroner udtaler CEO i organisationen, Dan Crohn:

”Først og fremmest betyder det, at vi nu kan sigte længere og bredere når vi rækker hænderne ud til børnehospitalerne, samtidig giver det os en base at starte på, nu hvor vi i forvejen kæmper en brav kamp med at finde sponsorer og fonde til dækning af vores udgifter i forbindelse med vores events, det betyder simpelthen ALT - og vi er Preben evigt taknemmelige”.

Se videoklip på starten af turen og afslutningen og se turens officielle facebook side:

STARTEN I SKØRING
AFSLUTNING I SKAGEN
Turens officielle facebook side


Nu kan i se at Handicamp Nightrider kan bruges til en lang tur, idet Preben Steen Nielsen har taget den, som i kan se ovenover.

Handicamp Nightriders historie

Året var 2000 og en visionær person ved navn Finn Hallager Pedersen ringede Handi-Travel-Info op. Han ville til noget familie-tamtam og manglede noget at sove i. Han spurgte, om vi havde en campingvogn. På den måde startede idéen til Handicamp Nightrider.

Den første problemstilling der skulle løses var finansiering. Finn gik i gang med at skaffe penge fra fonde og lign. og indgik samarbejdsaftaler med Pressalit, Guldmann, Sjølund A/S, Eurowagon, Væksthus Midtjylland og Handi-Travel-Info.

Herefter var det bare at gå i gang. Det blev en langsommelig proces men Finn var ihærdig.

Finn Hallager, som den visionære ildsjæl han var, så projektet blive gennemført den 1. september 2011 via en præsentation på Egmont Højskolen. Da han så vognen, sagde han dette om den; ”Den er bare FLOT og i en god finish. Rigtig "Mercedes-klasse", men hvordan kunne det gå anderledes med de leverandører..

Så kom tragedien den 13. september, hvor Finn tabte kampen mod ALS. Drivkraften bag HandiCamp Nightrider var væk, og det så sort ud i lang tid.

Hør radioindslag om Handicamps historie

Det er derfor, vi nu med særlig stolthed kan sige, at HandiCamp Nightrider bliver ført videre i Finns ånd, fordi Feriecenter Slettestrand i samarbejde med Handi-Travel-Info har givet den et nyt liv.

 

Handi-Travel-Infos invielse hos Handi-Travel-Info i Aarhus

Handi-travel-infos logoDen 4. marts 2013 afholdte Handi-Travel-Info indvielse af HandiCamp Nightrider på Handi-K@’s p-plads i Viby. Det var en overvældende succes med masser af nysgerrige deltagere, og Tv2 Østjylland var så venlige at komme forbi og lave et indslag, som man kan se på deres hjemmeside, via dette link:

www.tv2oj.dk/arkiv/2013/3/4?video_id=34921&autoplay=1

Indslaget kommer 1.58 inde i videoen.

 

Begivenheden gik heller ikke den trykte presses næse forbi:

 

”Kan det lade sig gøre at skabe og indrette en campingvogn som også kørestolsbrugere f.eks. kan bruge?

 

Det kan det, og beviset så de fremmødte på skolen Handi-K@ i Viby en dag i marts 2013, da den store vogn blev vist frem.

 

Ideen blev født for 12 år siden, og først nu er den blev introduceret til brug. I starten blev den oprindeligt vist frem på Egmont Højskole, men idémanden bag døde før den kom rigtigt i gang. Hans børn besluttede at den skal bruges, og i dag står den på Feriecenter Slettestrand, hvorfra man kan leje den. Man kan også kontakte John Busk, som har firmaet Handi-Travel-Info. Det var ham, der promoverede vognen den forårsdag i marts på skole Handi-K@, hvor også Johns firma holder til.

 

Sammen med sin assistent Henriette har John arbejdet på dette projekt i lang tid. Som direktør for rejsefirmaet nagede det ham, at de ikke kunne tilbyde mennesker med fysisk handicap en rigtigt tilgængelig campingvogn, og de havde fået en forespørgsel på det, som fik John til at tænke, at det måtte kunne lade sig gøre. En af disse forespørgsler kom fra en, der hed Finn Hallager Pedersen, som led af sygdommen ALS. Han ønskede sig en ferie i en campingvogn sammen med sin familie. Det er godt at udtrykke sine ønsker. Man skal bare passe på, for man risikerer, at de går i opfyldelse!

 

Forskellige fonde involverede sig i projektet og til sidst lykkedes det faktisk at skabe en campingvogn, der er tilgængelig for kørestolsbrugere, med senge og toilet og borde i!

 

Og det var da også en imponerende vogn vi fik at se. Den har både toilet og bad som kan benyttes af kørestolsbrugere samt seng til både kørestolsbruger og hjælper. Dog er det blevet en stor og tung campingvogn, som kræver en stærk bil til at trække. Men det kan man blive rådgivet om hvis man kontakter John Busk eller Feriecenter Slettestrand.”

 

- fra ”Gode Nyheder”, nr. 16 af Brittmarie Hermannsen

 

 

Feriecenter Slettestrands indvielse i Slettestrand

Den 4. maj 2013 afholdte Feriecenter Slettestrand indvielse af Handicamp Nightrider. Arrangementet var en kæmpe succes, og der herskede en dejlig glad følelse over hele dagen. Mange var fremmødte, heriblandt Finn Hallagers kone og bror. Ud fra arrangementet blev der lavet en mindetavle til ære for Finn.

Mindetavle

Med Handicamper Nightrider ønsker jeg at højne livskvaliteten og livsglæden for mennesker med nedsat mobilitet.

-Finn Hallager       2011

Både Finn Hallagers enke og bror samt repræsentanter for Handi-Travel-Info deltog som æresgæster, sammen med repræsentanter for Eurowagon, Guldmann og Pressalit. Guldmann og Pressalit havde oveni sine tidligere bidrag også sponseret transport af HandiCamp Nightrider til Slettestrand.  I forbindelse med arrangementet var der musikalske indslag og en forfriskning. Initiativtagerne blev hyldet - især Finn Hallagers unikke indsats - og vi fik markeret, at Handicamp Nightrider nu er tilgængelig til glæde for mange brugere i fremtiden.

 

Praktiske informationer

HandiCamp Nightrider er placeret i Slettestrand på sin egen plads med naturudsigt og alle installationer tilkoblet. HandiCamp Nightrider kan lejes som ”lejlighed” på feriecenteret eller som mobil enhed til placering f.eks. på Svinkløv camping – eller ifølge egne ferieplaner. Man kan leje gennem Handi-Travel-Info eller hos Feriecenter Slettestrand mail@slettestrand.dk. Hvis man foretrækker at leje gennem Handi-Travel-Info skriver man en mail til os, med oplysninger om hvornår og hvor længe man ønsker at leje.

Send en mail på; jbs@handi-travel-info.dk med jeres informationer og så står vi for resten.

 

For booking, forespørgsler, henvendelser og spørgsmål hos Feriecenter Slettestrand, kontakt deres reception alle dage året rundt fra kl. 08.00 til kl. 22.00.

Telefon +45 98 21 70 44    mail@slettestrand.dk      www.slettestrand.dk

 

Bo på Feriecenter Slettestrand med klitkig og med adgang til alle faciliteter og til Restaurant Slettestrands mange kulinariske fristelser.


Prisliste for at leje:

 Periode:
Pr. uge: 1. dag 
Følgedage:
 Sæson A - 01.07. – 11.08.: 5.120 1.020 795
 Sæson B – 28.03 – 01.04. 3.850
750 525
                  15.05 – 30.06
                  12.08. – 15.09.
Sæson C – 01.01. – 27.03. 2.720 700 475
                  02.04. – 12.05.
                  16.09. – 31.12.

 

 Lej vognen og bo uden for Feriecenter Slettestrand – grundpris pr. uge sæson A kr. 7.000 / B og C kr. 6.000 – og pr. døgn kr. 1000 uanset sæson – priser aftales jf. behov.

Download grundplan for Handicamp